Hvem kan få gavn af e-mail marketing?
Listen af argumenter for at benytte sig af e-mail markedsføring er lang, og derfor vil vi også påstå, at 99% af alle virksomheder kan få et afkast af at bruge e-mail markedsføring på den ene eller anden måde. Om afkastet så er omsætning, leads eller blot at være top of mind, er selvfølgelig afhængig af den målsætning, som du definerer.
Hos ASENTO anbefaler vi altid, at vores kunder overvejer e-mail marketing, uanset om de selv ønsker at stå for det eller outsourcer dette til os. Det skyldes i høj grad, at det er med til at danne en fast kundebase. Udover at det oftest er rentabelt for kunden, så skaber det også en synergi til den resterende del af marketing mixet – særligt til Facebook annonceringen og virksomhedens Google Ads opsætning, hvor kundelister kan bruges på flere forskellige måder.
Hvordan opbygger du en god liste af tilmeldte til dit nyhedsbrev?
En essentiel del af din e-mail strategi er dine e-mailliste. Ingen permissions – ingen at sende til. 🤷
Derfor skal du naturligvis have en e-mailliste eller i gang med at bygge en! Har du i forvejen én, så anbefaler vi også, at du kontinuerligt indsamler nye permissions til din e-mail liste. Simpelthen fordi vi ved, at det kan betale sig.
Der er en række forskellige måder, hvorpå du kan indsamle nye permissions.
Pop ups eller slide ins på din hjemmeside
Som du nok har set set på mange forskellige websites, så kan du integrere en pop-up eller slide in, som fanger din målgruppes interesse med formål om, at få brugeren til at skrive sig op til din e-mailliste. For at sikre at så mange som muligt tilmelder sig, giver man ofte en form for værdi til brugeren – netop for at de indtaster deres e-mailadresse.
Nedenfor har du et par eksempler på CTA’er, som man kan bruge til at signe dine besøgende op med.
Det første eksempel er en pop up, som vi selv har brugt på vores hjemmeside. Her giver vi den besøgende muligheden for at få tilsendt vores Google Tag Manager e-bog – som ovenikøbet er den første i landet. 
Tanken bag vores pop-up var meget simpel: Hvem er vores målgruppe, og hvad vil de få værdi af?
Som marketingbureau ved vi, at en stor del af vores besøgende er marketingnøder, som os selv, hvorfor vores incitament også skal være spot on for at vores besøgende vil signe op. Netop derfor udarbejdede vi vores Google Tag Manager e-bog, som henvender sig til rigtige marketingnørder.

En anden CTA til at indsamle permissions er gennem konkurrencer. I ovenstående tilfælde bruger virksomheden WoodUpp en slide in til at fange de besøgendes opmærksomhed og konvertere dem til permissions. Dette gør de med en CTA, der lyder, at du kan vinde et gavekort på 3000 kroner til deres webshop, hvis du tilmelder dig deres e-mailliste.
Konkurrencer fungerer generelt rigtig godt til at tiltrække en stor volume af permissions, man skal blot have sin CTA/præmie for øje, så du holder deltagernes interesse for dine produkter. Det kan du læse meget mere om i vores indlæg om leadgenerering, som du kan læse lige her.
Ønsker du ikke at udlove en konkurrence, så kan du også tænke i mere kreative baner. Det har virksomheden Prik&Streg gjort, hvor de i deres kreative børneunivers, giver de besøgende muligheden for at få tilsendt hele 8 sider til deres malebog. Alt brugeren skal gøre er, at indtaste e-mailen som siderne skal sendes til, hvorefter den nu tilmeldte vil modtage én side til deres malebog per uge de næste 8 uger.

Meta Lead Ads
En anden kilde til flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev er gennem annoncering i Meta universet, nærmere bestemt Facebooks Lead Ads. Lead Ads giver mulighed for, at brugeren udfylder sine oplysninger direkte på Facebook, hvorefter brugeren ryger ind på en liste ved din e-mail platform, hvis du har opsat en data overgang. Som data overgang benytter vi oftest Zapier eller PieSync, hvor forskellen ligger i, at PieSync kan synkronisere data begge veje, hvor Zapier kun sender en vej ad gangen.
Vi benytter Facebooks Lead Ads på en stor del af vores kunder, hvor vi også ser vækstende resultater for virksomheder i alle størrelser. Vi betaler oftest helt ned til 2 kroner for en tilmelding til nyhedsbrevet. Dette er i 99% af tilfældene en ekstrem rentabel investering, hvis vi ser på CLV – Customer Lifetime Value.
Her ser du et eksempel på, hvordan vi har udformet en lead ad for vores kunde, Woodupp. Her får målgruppen muligheden for at vinde 30.000 kroner til Woodupps shop – hvem vil ikke det?

Gamification 🎰
Gennem gamification har du mulighed for at engagere dine brugere til en handling gennem et mini-spil, hvor deltagelse kan kræve oplysninger om brugeren f.eks. en e-mail adresse. Gamification er effektiv til netop dette, og kan kombineres med integrationer på hjemmesiden evt. som splittest til en normal pop-up, slide in’s osv. I eksemplet nedenfor har vi udarbejdet et Drop spil for vores kunde, Pet Guide. Her skal brugeren fange så mange bolde som muligt på 30 sekunder. Spillet er underholdende men også overskueligt, hvilket holder brugerens interesse i de 30 sekunder, som spillet varer. Til gengæld får vi en række informationer om brugeren, som havde været markant sværere at skaffe ved en “normal” pop up på hjemmesiden. Vil du læse mere om gamification, kan du gøre det lige her.

Fysisk opsamling
En anden mulighed for indsamling af tilmeldinger til din e-mailliste er gennem fysisk opsamling. Dette kan eksempelvis være på en messe, hvor du medbringer en iPad, hvor deltagerne fra messen kan skrive sig op til dit nyhedsbrev. Denne metode kan være relevant for virksomheder, hvis målgrupper er snæver, og som derfor er sværere at ramme på f.eks. de sociale medier.
Hvordan skal du håndtere dine nyhedsbrev tilmeldtes oplysninger?
Et væsentligt emne, når vi taler om e-mail markedsføring, er håndteringen af den data, som dine brugere giver dig. Først og fremmest må du kun bede om de oplysningerne, som du rent faktisk skal bruge i konteksten. I praksis betyder dette, at f.eks. en e-mail adresse er nødvendig data, før at de kan være tilmeldt dit nyhedsbrev. Men at kræve at din målgruppe skal indtaste deres vægt, er bestemt ikke nødvendigt for, at de kan være på en e-mailliste. Det kan måske være nødvendigt for, at du kan udarbejde en kostplan for dem, og på den måde skal du hele tiden sætte oplysningen i kontekst til, hvad du skal bruge den til.
Sådan håndterer du bedst din liste 💡
Når dine brugere tilføjes til din e-mailliste, er det vigtigt at holde struktur i sin liste. Dette gør du blandt andet ved kun at arbejde med én liste. På den måde sikrer du først og fremmest, at du ikke ender med dubletter, og at du får samlet al data korrekt om den enkelte tilmeldte. Herudover er det med til at sikre, at du hele tiden har overblik over, hvem der er på din liste, hvorfor og hvor tilmeldingerne sker. Hvis du begynder med dette fra dag 1, så har du gode forudsætninger for en succesfuld e-mail opsætning, og du slipper samtidig for at sende ud til de forkerte personer.
Samtidig med at du strukturerer dine lister og får mere og mere volumen på dem, så kan det også være en god idé at segmentere yderligere i din liste. Dette kan gøres med tags eller segmenter.
Tags er oplysninger eller mærker, du sætter på dine kontakter. Dette kan gøres manuelt og automatisk, og det er en måde, hvorpå du kan definere oplysninger eller noter om den enkelte tilmeldte. Har din tilmeldte udført en bestemt handling, så kan det være en idé at sætte et tag på dem for at øge din viden om dem, som i sidste ende kan resultere i værdifulde automations omkring netop de tilmeldte.
Segmenter kan beskrives som grupper en liste inddeles i, og ligesom med tags kan dette gøres både manuelt og automatisk. Segmenter kan bruges til at udpensle dine lister i mindre lister efter handlinger, de har udført. På den måde kan du skabe struktur i dine lister, men kan ligesom tags også bruges til starte automations, når dine tilmeldte tilføjes til et segment.