Autoritært domæne med høj relevans indenfor Digital Marketing
Et eksempel på et stærkt domæne er Ahrefs.com, som er et SEO værktøj for Backlinks, og det vi bruger til at måle DR og UR.
Her ses det tydeligt, at Ahrefs.com har gjort et godt stykke arbejde for at få autoritære sider til at linke til deres hjemmeside. I alt har de 4,66 millioner backlinks, som kommer fra 31,1 tusinde domæner. De har også eksisteret i mange år og er et af de største SEO værktøjer på markedet.

Kilde: Ahrefs SEO tool
Ahrefs.com er et SEO- og PPC Advertising Tool, og det ses også tydeligt på de Trust Flow kategorier, som Majestic viser nedenfor:

Kilde: Majestic SEO tool
Hvordan tjekker jeg min autoritet og relevans?
Der findes rigtig mange muligheder, både betalte og gratis. Hvis du ønsker at gå meget i dybden med SEO, og du vil sikre 100% dækkende overblik og kontrol over dine links, så vil vi anbefale, at du invisterer i et SEO tool som Ahrefs.com og Majestic.com. Prisen for disse tools er rigtig godt givet ud. Er man en nyopstartet virksomhed, hvor økonomien er bedre givet ud et andet sted, så findes der nogle gratis SEO tools, hvor du kan få oplyst din Autoritet ift. linkprofil. Hvis du blot ønsker at få overblikket over dine links, så tilbydes dette i Googles eget SEO tool, Google Search Console.

Efter de opdaterede GSC i slutningen af 2018, så har det fået lidt flere funktioner og er mere brugervenligt, end det har været tidligere. Du skal oprette en konto og verificere, at de må trække data fra din hjemmeside, hvis ikke du allerede har gjort dette. Herefter vil du kunne gå ind under “links” og se, de domæner der linker til din hjemmeside.
Selve autoriteten kan du ikke se, så der vil vi anbefale at bruge www.bulkdachecker.com, som er et gratis tool, der trækker data fra Moz.com og ligger i toppen af SEO tools sammen med Ahrefs.com.
#4 metoder til at få links
1. Great and unique content get links
Gode artikler om ny viden, som ingen andre har skrevet om endnu, er en rigtig god link generator. Disse links opstår naturligt gennem tiden. Det skal siges, at det kræver mange timer at skrive indhold og især indhold, som er bedre end konkurrenternes. Er du ikke selv super skarp på at skrive i fronten, så kan du betale dig fra det. Der er dog ingen garanti for, at du får links, men det er meget sandsynligt, hvis du skaber noget, som folk søger efter, og hvis du er den eneste, der har skrevet om emnet.
2. Links from relations
Som selvstændig er der tit flere samarbejdspartnere, leverandører eller en anden form for relation med andre virksomheder. Lav en liste over de virksomheder, som du arbejder sammen med. Kontakt dem og hør dem ad, om I skal lave en aftale om at linke til hinanden. Dette kommer også ind under det, der hedder Outreach, hvor du rækker ud til nogle, som du mener kunne finde det relevant at linke ud til din hjemmeside.
3. Advertorials
Advertorials er den sikre metode, men også den mest omkostningsfulde metode. Advertorials er betalte artikler med et link. Flere og flere blogs og nyhedssider tilbyder at skrive en artikel, hvor de linker til din side og skaber rigtig god værdi. Du kan selv udvælge dem, som passer ind i din branche. Sørg altid for at udvælge blogs og nyhedssider, som er autoritære.
4. Inbound links
Du har også mulighed for selv at skabe links fra andre hjemmesider. Dette er en gratis metode, men man skal kende til de sider, hvor det kan lade sig gøre. Disse sider kan du bl.a. få link fra:
- Medium.com
- Livejournal.com
- Bloglovin.com
Alle tre sider har til formål at skabe et content univers blandt bloggere. Du kan oprette en bruger helt gratis. Herefter kan du skrive artikler om emner inden for din niche og linke til din egen side.
Teknisk analyse af backlinks
En teknisk analyse af backlinks udgør 8 parametre, som skaber overblik over dine links. Derudover viser analysen, hvor du skal optimere.
New links
Nye backlinks siger lidt sig selv. Det er links, som man for nyligt har fået. Det er her vigtigt, at du går ind og tjekker, om linket er relevant. Du skal også være opmærksom på, at linket ikke skader din linkprofil.
Lost links
Lost links (mistede links) er de links, som man tidligere har fået, men som er blevet fjernet på hjemmesiden.
Hvad kan man gøre ved det?
Det er sværere at redde et lost link, hvis det er blevet fjernet af hjemmesiden, som tidligere har linket ind til en. Man kan prøve at skrive til hjemmesideejerne og høre, om de har lyst til at linke, nu hvor de allerede nævner dig eller dit produkt på deres hjemmeside.
Broken links
Broken links er links fra en ekstern side, som linker ind til en bestemt landingsside på din hjemmeside. Grunden til at den er broken, er at siden som hjemmeside, linker til noget, som måske ikke længere findes og derfor føre til en 404 side, hvilket gør at den ikke længere giver nogen værdi til din linkprofil.
Hvad kan man gøre ved dette problem?
Man kan tage disse broken backlinks og redirecte dem til en lignende landingsside for at videregive værdien. På denne måde går værdien af disse links ikke tabt.
En rigtig god artikel, har brugt nogle tips om links
MVH,
Laura
Hej Laura,
Tak for din kommentar!
Godt at høre, at du kunne bruge vores SEO Guide. 🙂
Mvh.
Har brugt nogle af jeres tips på vores virksomheds side contentcollective.dk , så tak for en god artikel.
Spørgsmål: Tager google search console ikke over for “Gå ind på Google.dk
Skriv “site:dinhjemmeside.dk”” – delen?
Hej Janus,
Tak for rosen, vi er glade for at du har fundet artiklen brugbar!
Hvad angår dit spørgsmål, så har du helt ret. Search Console – når kontoen er oprettet – vil klartlægge alle URL’er på dit domæne, samt hvilke der indekseres eller ikke indekseres 🙂
Site:dinhjemmeside.dk metoden, er blot en hurtig søgeformel, der viser om du er tilstede i indekset.
Rigtig god dag!
Mvh. Morten