- Er det den rette landingsside, søgeordet henviser til i dag?
- Er denne landingsside, den mest relevante for mine kunder?
- Er dette den landingsside, jeg har bedst mulighed for at rangere højt på, på dette søgeord.
Hvad du kan tage med fra de 3 ovenstående punkter – er relevans. Dine søgeord skal henvise dine kunder til de mest relevante sider du har, og dette ligger der også en del arbejde i, da Google ikke altid ser det samme, som du gør i starten, og simpelthen kobler de forkerte landingssider til dine søgeord. Her vil veludførte meta informationer hjælpe Google med at forstå, hvad de forskellige sider handler om som en del af mapping – hvilket vi forklarer mere om, senere i onpage afsnittet.
Det der kan forvirre Google til at vælge den “forkerte” landingsside, er hvis dit søgeord går igen på flere sider, ikke kun i tekst og titel, men også i meta informationerne. Hvis du slet ikke har rørt meta informationer på din side før, så har dit CMS højst sandsynligt genereret en standard meta titel ud fra de ord, der findes på den pågældende side, som Google så vælger at bruge i deres søgeresultater.
Faren for at du vil blive straffet for søgeordskannibalisme af Google, er derfor også langt større hvis alle landingssider har dit søgeord inkluderet i deres meta.
Derfor er det vigtigt at definere meta informationerne på alle de omhandlende landingssider og bruge varierende udgaver af søgeordet, som du ønsker at rangere på. Så fjerner du Googles tvivl, om hvilket søgeord der hænger på hvilken landingsside, får du mulighed for at ramme komplementære søgeord – altså andre søgeord i relation til det, du har i fokus.
Vores anbefalede fremgangsmåde er, at du bruger søgeordet så tydeligt som muligt i din meta titel – og allerhelst som det første der står skrevet. Ved at skrive søgeordet som det første i din meta titel, fortæller vi både Google og kunden hvad præcis denne landingsside omhandler. For at eliminere al tvivl overfor Google, bør du også forsøge at implementere dit søgeord i meta beskrivelsen. I meta beskrivelsen har du lidt flere ord at lege med, hvilket vi kommer ind på i det næste afsnit om Pixels, så her vil du kunne beskrive mere nøjagtigt, hvad der findes på siden – og hvorfor din side er interessant inden for det givne område.
Kunden vil nu vurdere din hjemmeside som relevant for sin søgning, for lige præcist det søgeord han har smidt i maskinen – får han nu serveret på en relevant hjemmeside.
Selvom vi nu har talt om, at det er vigtigt at inkludere dit søgeord i meta informationerne, så er det lige så vigtigt – om ikke vigtigere – at du ikke overforbruger søgeordet i dine meta informationer, også kaldet keyword stuffing.
For det første, så får dine kunder ingenting ud af dine meta informationer – altså lige på nær søgeordet. Men de får ikke brugbar information såsom tilbud, fordele eller generelle oplysninger. Kort sagt, så giver du dem ingen følelsesmæssige årsager til at vælge din side fremfor en anden.

For det andet, så virker det som en utrolig unaturligt titel i Googles øjne og anses for spam.
Hvis man eksempelvis definerer meta informationerne, som du ser herover med et overforbrug af søgeord og intet andet brugbart tekst – så vil Google også straffe dig før eller siden grundet spam.
Nu har vi snakket lidt om søgeord i dine meta informationer, og hvordan de bør implementeres for at tilfredsstille både Google og dine kunder. De keypoints vi kan tage med fra dette afsnit:
- Sørg for at koordinere dine søgeord til de rette og mest relevante landingssider.
- Undgå søgeordskannibalisme og find specifikke søgeord til ALLE dine landingssider.
- Brug dit søgeord som noget af det første i din meta titel.
- Inkluder søgeordet i meta beskrivelsen, så det giver det bedste billede af landingssiden.
- LAD VÆRE, med at begå keyword stuffing – spam straffes hårdt af Google!