Google Ads – Strafklip

Google Ads

For nyligt introducerede Google os for et nyt system med strafklip for at gribe ind over for de annoncører, der gentagne gange overtræder Google Ads-politikkerne. Google begynder at implementere systemet d. 21. september 2021, og det er med en gradvis udrulning i løbet af de efterfølgende 3 måneder.

indholdsfortegnelse

  Fra og med september får annoncører, der løbende overtræder annoncepolitikker, altså konsekvenser som fx konto-pauser og permanente suspenderinger. Google har længe afvist annoncer, som overtræder reglerne, men konsekvenserne var ellers milde eller ikke-eksisterende.

  I sin meddelelse fra juli siger Google følgende:
  “Hos Google gør vi en stor indsats for at skabe en tillidsvækkende annonceoplevelse for både brugere, annoncører og udgivere, og formålet med vores Google Ads-politikker er at forhindre visning af skadelige annoncer eller annoncer, der ikke er sikre, på vores platforme.”

  Hvis du er bekendt med Google Ads afvisninger, så kommer de 3 specifikke politikker, som Google udruller strafklipsystemet med de kommende tre måneder, ikke som et chok for dig: Muliggørelse af bedragerisk adfærdIkke-godkendte lægemidler, og Farlige produkter eller tjenester. Systemet vil løbende blive udvidet, så med tiden vil der blive tilføjet yderligere politikker. Alle annoncører vil få besked, hver gang systemet med strafklip udvides til nye politikker.

  Sådan fungerer strafklipsystemet

  Den første afvisning du får, for at overtræde én af de tre nævnte politikker, er en “advarsel”. Det vil ikke give nogen straf, men blot påvirke de afviste annoncer (de vil blive afvist, indtil du ændrer dem). Hvis du fortsat overtræder den samme politik, vil du indgå i et advarselssystem, der påvirker hele din konto.

  Første strafklip

  Den første advarsel vil du modtage, hvis dine annoncer overtræder den samme politik, som du tidligere blev advaret om, inden for 90 dage efter den første afvisning. Dette vil resultere i en midlertidig suspendering af din konto i 3 dage – hvilket betyder, at ingen af dine annoncer vises i dette tidsrum.
  Når din 3 dages suspendering er slut, kører din konto fortsat som normalt, men den overtrådte annonce forbliver deaktiveret, indtil den er rettet.

  Andet strafklip

  Du får din advarsel nr. 2, hvis du overtræder den samme politik igen inden for 90 dage efter det første strafklip. Når advarsel nr. 2 er påbegyndt, suspenderes din konto midlertidigt i 7 dage.

  Tredje strafklip

  Hvis du formår gentagne gange at overtræde den samme politik igen, inden for 90 dage efter det andet strafklip, vil det medføre en suspendering af din Google Ads konto på ubestemt tid.

  TypeUdløsningsmekanismeStraf
  AdvarselFørste forekomst af annonceindhold, der overtræder vores politikker vedrørende muliggørelse af bedragerisk adfærd, ikke-godkendte lægemidler og farlige produkter eller tjenesterIngen straf ud over fjernelse af de relevante annoncer
  Første strafklipOvertrædelse af den politik, der allerede har ført til en advarsel, inden for 90 dageKontoen sættes på pause i 3 dage, og den er ikke kvalificeret til kørsel af annoncer inden for dette tidsrum
  Andet strafklipOvertrædelse af den politik, der allerede har ført til første strafklip, inden for 90 dage fra det første strafklipKontoen sættes på pause i 7 dage, og den er ikke kvalificeret til kørsel af annoncer inden for dette tidsrum (dette er annoncørens sidste chance for at forhindre, at kontoen bliver suspenderet)
  Tredje strafklipOvertrædelse af den politik, der allerede har ført til andet strafklip, inden for 90 dage fra det andet strafklipKontosuspendering på grund af gentagne overtrædelser af vores politikker

  Og husk på, at det ikke kun er dine annoncetekster, som kan få en afvisning, men altså alt indhold, der er relateret til din konto – herunder landingssider, billeder og annonceudvidelser.

  3 steps du kan foretage dig for at være forberedt på Googles strafklipsystem

  Google strafklip

  1. Appellér evt. udestående afvisninger på kontoen

  Tag dette strafklipsystem som en god mulighed til at gennemgå hele din Google Ads konto for evt. afviste annoncer. Du kan ligeså godt få det gjort nu, også selvom de ikke berører følgende 3 politikker Muliggørelse af bedragerisk adfærdIkke-godkendte lægemidler, og Farlige produkter eller tjenester – især fordi Google jo har nævnt, at dette system skal inkorporere andre politikker i fremtiden.

  2. Kontrollér al indhold på din konto og dit website, som kan udløse en straf

  Sørg for at dobbelttjekke alle dine digitale aktiver, for som du ved, hvis du dagligt arbejder med Google Ads, kan det være let at få en forkert afvisning. En ting er at tjekke sine annoncer og materiale, men en anden ting du bør få tjekket op på, er hele dit indhold på websitet. Enten fjern eller ændr evt. billeder eller ord, som kan udgøre en risiko for at udløse en af de 3 politikker.

  Opret IKKE en Google Ads backup-konto. Hverken før eller efter en suspendering
  Google har allerede tænkt alt igennem. Tanken om at man bare kan oprette en ny Google Ads konto, hvis ens nuværende konto bliver suspenderet, kan da godt strejfe ens tanker, men som sagt så har Google tænkt alle scenarier igennem. Det er nemlig ikke kun din Google Ads konto, men også dit domæne, som vil blive suspenderet. I samme meddelelse fra juli lover Google flere suspenderinger ved oprettelse af nye konti:

  “Vi aktiverer i forvejen omgående suspendering på kontoniveau, hvis vi registrerer grove politikovertrædelser, eksempelvis i form af omgåelse af vores systemer (f.eks. oprettelse af nye konti med henblik på omgåelse af suspendering som følge af flere strafklip), phishing eller urigtige oplysninger om et produkt eller en tjeneste for bevidst at vildlede brugerne.”

  Skal du være bekymret?

  Jeg mener ikke, at de 3 politikker, som Google håndhæver, er svære at krænke utilsigtet. Derfor bør det heller ikke have den store indvirkning på den gennemsnitlige Google Ads konto. Dog afhænger det meget af din branche, og hvilke kanaler du annoncerer på. Du kan til en start følge mine 3 steps, så du kan forberede dig på udrulningen d. 21 september 2021.

  Vil du vide mere?

  Du er altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak.

  Google strafklip

  Anel Sacic

  Head of Google Ads & Partner

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  NYHEDSBREV

  FÅ HANDS-ON TIPS I DIN INDBAKKE

  KONTAKT OS

  SKAL VI TAGE DIN DIGITALE STRATEGI TIL DET NÆSTE NIVEAU?

  Hos ASENTO brænder vi for at skabe resultater for vores kunder. Er du klar til at tage din digitale marketing til det næste niveau? Så er vi klar til at gå det ekstra skridt for at få det til at lykkes.

  Marcus Møberg - ASENTO