Mentions Search: Trick til gratis backlinks!

SEO

Er du klar over, om du går glip af tonsvis af backlinks og en markant mængde linkværdi? Det kan potentielt være tilfældet, da ikke alle, der ejer en hjemmeside, ved hvordan man deler ud af linkværdi – tilmed har flere aldrig skænket linkbuilding en tanke. Er du en af dem? Så læs videre her!

Mentions search

indholdsfortegnelse

    Online omtale uden backlinks er godkendt på Trustpilot, men på (næsten) alle andre sites er et backlink at foretrække. Derfor deler vi i dette blogindlæg ud af et backlink trick, som du kan teste med det samme. Det specifikke backlink trick, vi går i dybden med herunder, kan potentielt skaffe dig en stor gruppe gratis backlinks. Backlink-tricket kalder vi “Mentions Search” eller “Mentions Site Search”

    Hvad er Mentions?

    Mentions-begrebet er ofte brugt i forbindelse med sociale medier, men bruges til en vis grad også inden for PR, SEO og generel branding. Sagt med andre ord, så handler Mentions om at skabe awareness omkring dit brand, så din virksomhed nævnes af andre websites online uden du skal bede dem om det først. 

    I dette blogindlæg kigger vi nærmere på Mentions i forbindelse med linkbuilding, og hvordan du potentielt kan udnytte dit gode branding arbejde til at styrke din linkprofil. 

    Inden vi går ind i udførelsen af backlink tricket, har vi herunder defineret, hvor vi oftest ser Mentions uden backlink. Mentions uden backlink kan ske på alle typer sites online, men vi ser det hyppigst ved:

    • Samarbejdspartner-, leverandør- eller forhandler sites
    • Forum debatter
    • Eksterne blogs, der udfører “bedst i test” content


    Inden vi går videre til Mentions Search og hvordan du udfører backlink tricket, så skal det nævnes, at ligesom med online marketing generelt, så er det ikke alle strategier og taktikker, der virker for alle virksomheder. Men vores erfaring viser, at der potentielt kan være guld at hente ved dette trick for de fleste.

    Mentions Search – Step-By-Step

    Backlink tricket kan deles op i 3 simple steps og er i sin enkelthed meget simpel at udføre.

    Step 1 – Brand genkendelighed

    Først og fremmest skal du være bekendt med, hvordan samarbejdspartnere, affiliates, blogs og den almene forbruger henviser til dig ved navn. Har du et brand eller virksomhedsnavn, som kan refereres til på flere forskellige måder, så bør du inkludere alle versioner til den endelige søgeformular, som vi senere kommer ind på. Hos Asento har vi 3 versioner af vores brand, vi er interesserede i at finde Mentions på: 

    • Asento
    • Asento Digital
    • Asento.dk


    Alle 3 er relevante, da alle versioner af vores brand bruges i forskellige situationer. En samarbejdspartner vil eksempelvis referere til os som Asento Digital, hvorimod en kunde højst sandsynligt vil referere til os som Asento, og et eksternt blogpost omhandlende digital marketing vil referere til os som Asento.dk. 

    Når du har identificeret alle versioner af dit brand og har noteret dig dem, går du videre til step 2 som er selve søgeformularen til at finde Mentions.

    Step 2 – Mentions Search søgeformularen

    Det er her, selve backlink tricket bliver udført – og vi skal selvfølgelig bruge Google til at finde vores resultater. 

    Du skal nu indtaste følgende formular i Googles søgemaskine:

    “MIT BRAND” -site:MITDOMÆNE.DK

    Første del “MIT BRAND” er her, du bruger de versioner af dit brand, som du noterede tidligere. Her skal du kun inkludere én version per søgning. Det er vigtigt, at der bruges citationstegn, da det indikerer, hvilken mention, du vil finde frem til i søgningen. 

    Midterdelen, “-site:”, definerer, at du ønsker at udelukke søgeresultater fra det følgende site. Dermed finder vi kun eksterne kilder, der omtaler vores brand i deres indhold. 

    Sidste del, “MITDOMÆNE.DK“, hænger sammen med midterdelen, det er nemlig her, du eksluderer søgesresultater fra dit eget site. Som nævnt så ønsker vi at finde eksterne kilder, der omtaler os, og derfor er vores egne søgeresultater irrelevante. Hele ekskluderingen hedder derfor -site:MITDOMÆNE.DK.

    Sæt søgningen i gang og du vil nu se alle de indekserede sites, som har “MIT BRAND” i deres indhold. 

    Nu har du en stor mængde Google sider med sites at undersøge, og det tager os videre til tredje og sidste step.

    Step 3 – Undersøg og kontakt

    Nu kommer det “hårde arbejde”. Du skal nemlig kigge alle resultater igennem for relevans. Søgningen giver dig alle de sites, der bruger den valgte Mention. Det vil sige, at alle der allerede linker til dit site også vil være at finde i resultaterne. 

    Laver vi en Mention Search med “Zalando” som brand, og eksluderer Zalando.dk, så ser top-resultaterne således ud:

    I denne fase må du gerne være kritisk. Eksempelvis ved vi, at Zalando.de og Zalando.co.uk ikke er relevante, da vi leder efter “nye” eksterne backlinks. 

    Vi anbefaler dig at have en oversigt over dine Referring Domains ved siden af, så du hurtigt kan vælge de resultater fra, som allerede giver dig linkværdi. Nogle sites kan også udelukkes hurtigt, som eksempelvis LinkedIn og Facebook. 

    Når du har fundet en række sites, som omtaler dig uden et backlink, handler det bare om at tage kontakt til de pågældende sites og efterspørge et backlink. Sandsynligheden for at de vil tilføje et backlink er forholdsvis høj, da de jo allerede har nævnt din virksomhed i deres indhold. 

    Godkender de, har du skaffet dig selv et gratis backlink. Godkender de ikke, så har du en række andre at kontakte, og der er som sådan ikke gået linkværdi tabt.

    Fordelen ved de gratis backlinks er, at det oftest er sites inden for den samme branche som dit, du finder frem til og derfor vil du ofte finde sites med et Trustflow, der er lig dit. Det kan altså potentielt give dig favorabel linkværdi både i form af troværdighed og autoritet. 

    Ovenstående kan forhåbentligt skaffe dig en række gratis backlinks – hvis ikke, så har du som minimum sikret dig, at du ikke går glip af backlinks med god værdi.

    Sidste tip!

    Du kan med fordel også opsætte Google Alerts, som er Googles eget værktøj til at identificere Mentions. Her kan du nemlig også få tilsendt en mail så snart nyt indhold vedrørende din Mention opstår. Er du på flere markeder end det danske, kan Google Alerts også segmenteres via område og sprog.

    Det gode ved Google Alerts er, at du kan sortere efter kilde. Ønsker du eksempelvis at finde Mentions om andet end dit eget brand, f.eks. nyeste sko trends, kan du bruge sko som Mention og herefter sortere efter blogs eller video. 

    Det eneste Google Alerts kræver, for at du kan bruge værktøjet er, at du har en Google konto. 

    Med Google Alerts – og den søgeformular, vi netop har gennemgået – er du 100% dækket ind, når det kommer til Mentions.

    Morten P. Andersen

    Head of SEO & Partner

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    NYHEDSBREV

    FÅ HANDS-ON TIPS I DIN INDBAKKE

    KONTAKT OS

    SKAL VI TAGE DIN DIGITALE STRATEGI TIL DET NÆSTE NIVEAU?

    Hos ASENTO brænder vi for at skabe resultater for vores kunder. Er du klar til at tage din digitale marketing til det næste niveau? Så er vi klar til at gå det ekstra skridt for at få det til at lykkes.

    Marcus Møberg - ASENTO