Annonce-planlægning og A/B split test

Google Ads

I denne omgang skal der snakkes om optimering af Annonceplanlægning og A/B split test i Google Ads. Netop A/B split testing bliver ofte nævnt, som en af de bedste og nemmeste tips til den nye og mindre erfarne annoncør.

A/B split testing bruges meget ofte af hjemmesideejere, der vil teste på forskellige layouts, banners eller andet.

Annonceplanlægning er dog noget mere avanceret, og kræver en lille smule mere indsigt i både Google Ads og Google Analytics. Men læs med, det kan være, at du bliver klogere, eller kan bruge et tip eller to alligevel.

annonce plamlægning

indholdsfortegnelse

OPTIMER TID OG DATO

Når en Google Ads konto har indhentet data over en længere periode, kan man som annoncør begynde at kigge nærmere på ting som optimering af tid og ugedag. Det er muligt at skrue op for budgettet på givne tidspunkter, hvilket vil generere flere kunder ind på hjemmesiden og i bedste fald resultere i flere konverteringer – om det så er salg eller leads.

Planlægning af tidspunkter kan ses og ændres under “Indstillinger” og derefter “Annonceplanlægning”. Denne metric kan hjælpe med at bestemme, hvornår på døgnet dine kunder får vist dine annoncer. Det kan specielt være fordelagtigt, hvis man analyserer sig frem til, at kunderne besøger hjemmesiden sent søndag aften, at budjustere til dette tidspunkt. Derudover kan man i visse tilfælde ekskludere hele HALVE dage, hvis det viser sig, at der slet ingen aktivitet er fra midnat til middag.

Checkliste;

1. Analyser hvilke tidspunkter kunderne klikker på dine annoncer

2. Udvælg et eller flere forsøg tidspunkter at budjustere

3. Gentag

A/B SPLIT TEST

Når man opretter en Google Ads annonce, kan man med fordel oprette en lignende annonce i samme annoncegruppe med anderledes formulering eller ordlyd.  ‘Funktionen’ hedder A/B split test og bruges i vores tilfælde til at vurdere, ud fra data, hvilken af de to annoncer kunden bedst synes om. Selvom man måske tænker, at alle kunder synes ens annonce er perfekt, er dette ikke altid tilfældet. Derfor bør man oprette flere annoncer til samme annoncegruppe.

Dette gøres ved at gå ind under Indstillinger, og derefter vælge en kampagne. Herefter kommer der en ny bar frem, hvor der vælges Alle indstillinger. Under Avancerede indstillinger vælges der nu en annoncerotation: “Rotér på ubestemt tid”. Efterfølgende er det muligt at budgettere efter målgruppens demografi, men alt dette er en anden snak og vil blive beskrevet i et senere blogindlæg. Selvom dine annoncer fungerer i en periode, kan man ikke være sikker på, at de fungerer for evigt. Derfor er det altid vigtigt jævnligt at holde øje med ens annoncekonto.

Anel Sacic

Head of Google Ads & Partner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NYHEDSBREV

FÅ HANDS-ON TIPS I DIN INDBAKKE

KONTAKT OS

SKAL VI TAGE DIN DIGITALE STRATEGI TIL DET NÆSTE NIVEAU?

Hos ASENTO brænder vi for at skabe resultater for vores kunder. Er du klar til at tage din digitale marketing til det næste niveau? Så er vi klar til at gå det ekstra skridt for at få det til at lykkes.

Cookie-indstillinger