Optimized Keyword Grouping

Google Ads

Broad match modified – dør.

Det lyder lidt voldsomt, og det er det faktisk også. Men det statement er efterhånden ikke rigtig en nyhed, men der er alligevel lidt nyt at rapportere fra fronten.

indholdsfortegnelse

Google ads developer blog

For at give lidt forhistorie, besluttede Google, tilbage i februar, at pensionere bureauernes foretrukne målretning på søgeord. Modified Broad Match, også kaldet BMM, skulle udfases og udrulningen skulle ske gradvist, for at blive flettet ind under Phrase Match. Det skabte en masse debat blandt annoncører, fordi Phrase Match søgeord, historisk set, kun matcher på søgetermer i den bestemte rækkefølge de, af annoncøren, er angivet i. Der var ikke klare svar fra Google på, om det betød, at man under Phrase Match søgeord, nu kunne se søgetermer med byt i rækkefølgen, og bredere match på de enkelte dele af et Phrase Match søgeord.

Vi har over de seneste uger holdt skarpt øje med vores søgetermer helt generelt, som vi altid gør, og der er nu begyndt at tegne sig et mønster. Når vi angiver et Exact Match søgeord, forventer vi at se Exact Match søgeord – altså søgeord, som er helt, som vi har skrevet dem, uden Google har været kreative på andet end yderst tætte varianter, såsom flertalsbøjninger, sammenskrivninger og fejlstavninger.

Men der tegner sig et billede af, at vi ser flere og flere matches på ord, der ligger ret langt fra en tæt variant. Men stadig inden for en ”relevant variant”. Således har vi på en data recovery virksomhed observeret at Exact Match søgeord på [restore data], har givet søgeterms match på ”data loss recovery”. Her er det eneste fælles søgeord i det oprindelige søgeord ”data”. Det er der ikke ret meget ”Exact Match” over. Det lader heldigvis til, at Google har forstået, hvilken branche kunden bevæger sig i.

– Vi har mange eksempler på ovenstående, også alt for mange, til at det kan være en smutter, fejlrapportering, eller et tilfælde.

Exact match - Google ads

Problematikken er, at det kommer på Exact Match – i stedet for Phrase Match – som var dét Google oprindeligt ellers meldte ud.

Det kan give udfordringer for virksomheder, som sælger nichevarer. Kan et søgeord i Exact Match som [sommerhus i træ] nu matche på en søgeterm som ”sommerhus i mursten”? Det betyder, at negative søgeord kommer til at spille en endnu større rolle. Men også hér begrænser Google friheden for en annoncør. Der bliver mindre og mindre data tilgængelig på, hvilke søgetermer der reelt har skabt trafikken.

Lister med negative søgeord, er derfor en god idé at lave og opdatere løbende. Det er dog en regel der består. Heldigvis for muligheden for at arbejde med negative søgeord, ellers havde det forringet performance yderligere. Søgeord som ”job, arbejde, praktik, gratis, deltid, uddannelse” er blot nogle få varianter, som det kan give mening at sikre i sine negative søgeordslister.
Hvis du, som annoncør, har brug for hjælp med at finde en god base af negative søgeord, som du kan sortere igennem, så send mig en mail på asa@asento.dk – så vil jeg gerne sende dig listen, vi bruger i ASENTO.

Men hvad betyder det så det hele?

Lige nu? – nok ikke så meget, men det kommer det til.

Mange bureauer bygger efter SKAG modellen, hvor man har et enkelt søgeord pr. annoncegruppe (Single keyword ad group) – for bedre at kunne skrive relevante søgeord, undersideudvidelser og linke til den helt rette landing page (Uden at skulle styre det på søgeordsniveau). Den model har ikke rigtig sin berettigelse længere, når Google nu ændrer, hvordan den opfatter et Exact Match søgeord, og hvor brede søgetermer den kan matche søgeordet på.

Optimized Keyword Grouping

Skal du så ændre hele dit setup her og nu? Nej, det skal du overhovedet ikke. Det er slet ikke nødvendigt. Google udfaser BMM (https://ads-developers.googleblog.com/2021/02/changes-to-Phrase-match-and-broad-match.html) og med tiden, vil man derfor kunne se, at denne matchtype får mindre og mindre trafik, for til sidst at forsvinde fra radaren.
Men søgeordene du ikke har angivet som enten Phrase eller Exact Match søgeord, vil fange de søgetermer, som broad match modified før fangede.

Det er dog en god idé, at kigge ind i den bedste måde at bygge på, fremadrettet – og så kan man løbende rette sine kampagner til i det nye setup.

Optimized keyword grouping

Way back when… Google Ads var et nyt annoncemedie, blev der i stor stil bygget efter søgeordsgrupper. Vi forventer, at der generelt kommer et skifte tilbage til denne type. Selvom det også er den måde, vi kommer til at bygge på, så er vores metode mere segmenteret mere end Googles standard, for fortsat at holde en høj annoncerelevans. Metoden kalder vi kort og godt: Optimized Keyword Grouping.

Optimized Keyword Grouping metoden betyder, at du skal gruppere flere søgeord, der er relaterede varianter sammen og lave dem i Phrase og Exact Match. Du skal ikke længere oprette en enkelt annoncegruppe til hvert søgeord, men i stedet oprette de relevante kampagner og søgeordsgrupperinger. Kampagneopbygningen kan du holde, helt som du plejer fra SKAG og blot tage de ord, du før ville have sat i hver sin annoncegruppe og gruppere efter absolut relevans. Hvis du sælger legekøkkener, kan det give mening at sikre, at du stadig har opdelt ”legekøkken” og ”legekøkken med lys og lyd” i to forskellige annoncegrupper i forhold til at sikre relevans i landingsside og annoncetekster.

Optimized Keyword Grouping

Dine annoncetekster bør afspejle diversiteten i søgeordene, så når du bygger responsive annoncer, skal du sikre, at der er overskrifter til hvert søgeord – udover at du også kommer ind på forsendelser, leveringstider, priser eller andre af de mange USP’er, der altid skal være med for at skabe en god annonce – men du har jo også 15 overskrifter at udfylde. Husk også at inkorporere søgeordene i beskrivelserne. Lav hellere 3-4 forskellige responsive annoncer for at sikre, at du har alle søgeordene med i både overskrifter og beskrivelser.

Gruppering af søgeord bør, som tidligere nævnt, stadig foregå, inden for de kampagner du allerede har, på den måde går du ikke glip af kampagnehistorik. Jo nærmere beslægtede søgeord er, jo nemmere er det at lave annoncetekster, der passer til dem. Det betyder også, at Google har en bedre idé om, hvad dine søgeord omhandler og kan matche bedre de relaterede termer, som du ikke allerede har angivet.

Optimized Keyword Grouping

Nu lyder det som en masse arbejde uden nogen reel gevinst… Men der er nogle store fordele ved den her nye opsætning.

Der er nemmere at tjekke performance på annoncetekster, generelt. Lave splittests på annoncer (og få valide data hurtigere, fordi flere søgeord sammen simpelthen giver flere visninger og klik på dine annoncer).

Det betyder også, at du ikke behøver at være helt så emsig med at få lavet nogle gode variationer af dine ord – det gør Google for dig. Søgetermer og anbefalinger skal nok fortælle dig, hvis der er nogle søgeord, du bør få med, som du ikke allerede har angivet. Kampagneopbygning og optimering bør være nemmere, da det er meget nemmere at holde overblikket over kampagner. For at imødekomme at have flere søgeord og flere annoncetekster igennem samme annoncegruppe, bør du samtidig sikre, at der er optimeret annoncerotation på kampagnerne.

Optimized Keyword Grouping

Afslutningsvis kan jeg sige, at vi, i ASENTO, glæder os til at ryste posen, i forhold til den måde Googles AI bliver brugt på. Vi har allerede set rigtig gode takter ved smartshopping. Det ligner, at de endelig er ved at have et produkt, der rent faktisk kan bruges. Mapping af produkter og ydelser samt beslægtede søgeord er kommet rigtig langt, og den endelige plan har vi helt sikkert ikke set endnu.

Anel Sacic

Head of Google Ads & Partner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NYHEDSBREV

FÅ HANDS-ON TIPS I DIN INDBAKKE

KONTAKT OS

SKAL VI TAGE DIN DIGITALE STRATEGI TIL DET NÆSTE NIVEAU?

Hos ASENTO brænder vi for at skabe resultater for vores kunder. Er du klar til at tage din digitale marketing til det næste niveau? Så er vi klar til at gå det ekstra skridt for at få det til at lykkes.

Cookie-indstillinger