Den hurtige guide
Gå ind på business.google.com og klik “Start nu”.
1. Indtast virksomhednavn
2. Klik “Ja” til at din virksomhed må vises på Google Maps og Google Søgning
3. Indtast adresse
4. Vælg, om du betjener kunder i andre områder end din egen lokalitet
5. Vælg den kategori, der passer på din virksomhed
6. Indtast telefonnummer (Gerne dit private, da det skal bruge senere) og indtast webadresse og vælg nej tak til website
7. Vælg, om du vil modtage tip og tricks fra Google
8. Klik “Afslut”
9. Nu får du flere muligheder for at bekræfte din virksomhed lokalitet:
1. Telefon opkald
2. Fysisk brev
3. SMS
10. Vælg den mulighed, du får givet eller den, der virker bedst for dig.
Når din lokation er bekræftet, så er din Google My Business live. Herefter kan du tilføje billeder af virksomheden, oplyse om åbningstider og meget andet.
2. NAP oplysninger
NAP står for Name (navnet på din virksomhed), Address (adresse) og Phone (telefon). Der er vigtigt, at du sørger for at opdatere disse oplysninger på Google My Business og på dit website. Det giver Google endnu en klar indikator for, hvor din virksomhed befinder sig, og hvordan man kan henvende sig. Husk også e-mail adresse!
Når Google crawler (gennemgår) din hjemmeside og finder dig, bestemmer du lokationen.
TIP | Undgå at forvirre Google: Sørg for at oplysningerne går igen på alle sider. Dine NAP oplysninger skal være identiske på alle online medier som, My Business, Trustpilot, CVR, Krak, De gule sider og alle andre steder, hvor dine virksomhedsoplysninger står.
NAP oplysninger står typisk i footeren(nederst på siden) på dit website og på “om os” eller “kontakt os” siden.
Her er vores NAP oplysninger:

3. Onpage optimering
On-page handler om at optimere den landingsside, som du ønsker at Google, eller dine kunder finder på et bestemt søgeord. Der er mange faktorer i on-page optimering.
Skab en uimodståelig landingsside
Her er et uddrag af de vigtigste:
Tilføj din lokalitet og et relevant søgeord til:
1. Title tag og metabeskrivelse
2. H1 overskrift
3. URL
4. Content
5. “ALT tags” på billeder. ALT står for “alternativ tekst”. ALT teksten fortæller Google, hvad der er på billedet.
Google kan ikke læse billeder. Derfor er det vigtigt, at du fortæller søgemaskinen, hvad billederne drejer sig om. Når du arbejder med lokal SEO, er det vigtigt, at du oplyser din lokalitet. I de fleste tilfælde kan du udfylde to felter, når du tilføjer et billede på din landingsside:
1. ALT tekst
2. Beskrivelse
4. Linkbuilding gennem lokale søgeord
Linkbuilding er den vigtigste alenestående SEO faktor og udgør ca. 40-50 % af optimeringsprocessen. Links betyder autoritet og troværdighed i Googles øjne, og det er derfor vigtigt, at du bruger tid på at få bygget en linkprofil op, som er autoritær og troværdig for, at din side bliver “godkendt” af Google som værende relevant for deres søgeresultat.
Der er 3 vigtige faktorer for en hjemmeside, der linker til din hjemmeside:
1. Trustflow – relevans og troværdighed
2. URL rating(UR/PA) – autoriet for den pågældende URL der linkes fra
3. Domain rating(DR/DA) – Domænets autoritet
Det betyder, at du skal have troværdige og relevante links fra andre hjemmesider.
Hvordan tjekker du disse tre tal?
Tallene er taget fra Ahrefs og Majestic. Disse SEO tools er tunge værktøjer, som også koster derefter. Der findes mange andre tools til samme formål: Vi kan anbefale dette tool, som er gratis og baseret på data fra MOZ, som er en af de største inden for SEO: www.bulkdachecker.com.
Relevans og troværdighed: Du får det optimale link, når den eksterne hjemmeside også har noget med din virksomhed at gøre.
Autoritet: En hjemmeside er autoritær i Googles øjne, når den har en høj Domain rating og URL Rating. Det sker ved, at andre hjemmesider med høj autoritet linker til din side, og den side skal også være troværdig i Googles øjne. Du kan sammenligne øget troværdighed med, når dine kunder skriver gode anbefalinger til din virksomhed. Det øger troværdigheden overfor andre, der besøger hjemmesiden. Det samme gælder, når en hjemmeside får links. Det øger troværdigheden overfor Google.
TIP: Sørg for at få links fra hjemmesider i dit nærområde. Det kan have en betydning for dit websites ranking. Læs mere om Linkbuilding!
5. CTR optimering
CTR står for Click Through Rate og betyder: Jo flere der klikker på din hjemmeside i Googles søgeresultater, jo mere troværdig/relevant bliver din hjemmeside for Google ift. til de søgeord, trafikken kommer fra. CTR går ind under brugeradfærd, og dette er den sidste optimering, vi kan lave for at øge synligheden.
Brugeradfærden er tit en overset SEO faktor, men det er dog én af de vigtigste, når de sidste placeringer skal hentes. Google har stor fokus på, hvordan brugere interagerer med deres søgemaskine, og i sidste ende er det, den afgørende faktor for om din hjemmeside skal ligge i toppen og skal blive i toppen af Googles søgeresultat. Første step er, at vi får så meget trafik ind på siden gennem de søgeord, som vi gerne vil ranger på. Her er det meget vigtigt at få defineret præcist, hvilke USP’er (Unikke salgsargumenter) din virksomhed har ift. konkurrenterne, så din hjemmeside skiller sig ud. Derudover kan du med fordel bruge symboler og stærke ord, som Gratis, Kun i dag, Bedste osv. Alt dette skal indsættes i metainformationer. Se eksemplet nedenfor.

Forbedr CTR og se trafikken til din hjemmeside stige – Læs mere her!