Publiceret d. 27 jan 2021 Læsetid: 25 minutter
#SEO

Byg en landingsside der konverterer!

Om du er webshopejer, serviceyder eller noget helt tredje har du måske stødt på ordet landingsside.

Du har måske fået at vide, at du skal lave en landingsside til dine kategorier, serviceydelser eller noget helt tredje som du tilbyder i din forretning, men du ved ikke hvad der skal være på denne landingsside.

I dette blogindlæg får du inspiration til hvordan du laver den mest uimodståelige landingsside, som skaber konverteringer i din forretning!

Indholdsfortegnelse

Hvad er en landingsside?

Landingssider er alle de sider som din hjemmeside rummer. Det kan bl.a. være blogindlæg, produktkategorier, informationssider etc. Landingssider har til formål at vise indhold som besøgende synes er interessant og hensigten er at få den besøgende til at foretage en bestemt handling, der skaber værdi for din forretning. Det kan eksempelvis være at få dem til at købe dine produkter, booke en tid til din serviceydelse eller henvendelse omkring noget bestemt i din forretning.

Landingsside der konverterer

Hvad er formålet med landingssider?

Formålet med landingssider er, at dele din viden eller produkter op i emner, så brugeren ser præcis det som de forventer og ikke bliver forstyrret af irrelevante elementer. F.eks. vil man som besøgende være ligeglad med at se på kjoler, når man er på jagt efter sko. Derfor vil det være nærliggende, at have to kategorier, den ene med sko og den anden med kjoler.

Det er ikke kun med hensyn til besøgende, at landingssider er uundværlige. Hvis du f.eks. ønsker at opnå top placeringer i Google’s søgeresultat ved hjælp af SEO, så vil det være en umulig opgave, hvis ikke hjemmesiden er delt op i specifikke emner. Og hvis du ønsker at annoncere med Google Ads eller Facebook Ads, så vil du med landingssider der opdeler dine emner, skabe mere værdi for brugerne og det skaber mere værdi i din forretning.

En stærk landingsside skaber konverteringer!

Hvis du vil have landingssider som konverterer til salg eller henvendelser, så er det vigtigt at du ved hvem din målgruppe er, hvor du kan finde dem og hvad deres intention er, når de finder din virksomhed. Når du først kender svaret på dette, så ved du hvordan dine landingssider skal bygges op.

Forskellige typer konverteringer

De fleste betragter en konvertering som et køb, en booket aftale eller andet der direkte skaber værdi i forretningen. Men ser vi på konverteringer i forhold til et mål på en landingsside, er der tale om langt flere forskellige typer konverteringer. Det behøver ikke altid at være en besøgende der bliver til en kunde. Konverteringer skal deles op i 2 kaldet hårde og bløde konverteringer.

Eksempler på hårde konverteringer:
 • Køb af produkter
 • Henvendelser via kontaktformular
 • Booking en aftaler
 • Emails og opkald
Eksempler på bløde konverteringer:
 • Tilmelding af nyhedsbrev
 • Ser en video på landingssiden
 • Download af en E-bog, PDF eller andet dokument
 • Kommentar og delinger af blogindlæg
 • Flere følgere på de sociale medier

Alt efter hvad du ønsker dine besøgende fortager sig når de besøger din hjemmeside, så er det vigtigt at bygge landingssiderne ud fra dette.

Above the fold

Above the fold betyder at de fleste besøgende kun ser de første 2 skærmhøjder af din hjemmesiden. Når man taler om udtrykket Above the fold så handler det om, at få dine budskaber frem øverst på landingssiden. Hvis du er webshopejer, så er dine produkter det vigtigste at få vist først. Derfor skal de vises i første skærmbillede. Og hvis du har en blog, så er det vigtigt at fange brugernes opmærsomhed fra start med en introduktion med en video. Derudover er det vigtigt at din hjemmeside loader hurtigt. Læs mere om hastighedsoptimering.

Nedenfor ses et eksempel på et godt above the fold hvor budskabet og formålet med landingssiden er tydelig. Landingssiden vil gerne have at du skriver dig op til deres service eller hvis du er i tvivl og i overvejelsesfasen, så er der også en knap til at få vist en demo, hvorefter du vil være tættere på en beslutning.

Landingsside med et formål

Landingssider i forskellige brancher

Hvordan landingssiden kan se ud fra hjemmeside til hjemmesiden har også noget at sige om hvilken type af forretning du har, om det er en webshop der sælger varer, en service forretning eller en personlig blog.

Herunder kommer jeg med nogle konkrete eksempler på hvor forskelligt hver branche har deres landingsside og hvilket formål de har med den.

 Webshop:

Når du er webshopejer vil du gerne have at dine besøgende køber dine varer og derfor er det vigtigt at dine produkter er synlig i det første stykke af skærmbilledet, uden at de behøver at scrolle for at se dem. Et godt eksempel på det er Jem & Fix, der her viser et godt eksempel på en god landingsside til netop en webshop.

jem-og-fix-landingsside

Det Jem & Fix gør godt her er at de viser deres produkter tydeligt i første skærmbillede med en oversigt over hvilken kategori man er landet på. Scroller man en smule ned vil man kunne se en længere tekst, som de formår at vise efter produkterne med en “læs mere” knap, så hele teksten vises.

 Teksten er alligevel så langt nede på siden at de færreste kommer derned og læser teksten. Det er derfor en god idé at prioritere sine produkter først og herefter sit indhold, da Google læser alt dit indhold, men kigger ikke på rækkefølgen.

Service side:

Når det kommer til service sider, står det meget klart. Dit budskab til din ydelse skal ud så kort og direkte som overhovedet muligt. Det skal forstås på den måde at dine besøgende ikke har tålmodighed til at grave dybt i hvad du tilbyder som service. Det er ligeledes vigtigt at du forklarer hvorfor det er vigtigt at de netop skal vælge dig, frem for dine konkurrenter, ved at nævne dine fordele.

En service side der gør det godt, er Capino, som er en side hvor du har mulighed for at finde en eller flere investorer til dit næste store projekt.

Capino landingsside

 Ved Capino er budskabet klart, så snart man kommer ind på siden. Der er ingen tvivl om at du på siden har mulighed for at finde en investor, men samtidigt bliver der fremhævet hvorfor man skal vælge Capino, da de også viser hvor meget de har til rådighed til investering af dit næste projekt. Udover at gøre budskabet klart, gør de det også nemt for brugeren at indtaste hvad de søger, hvilken branche, kapital størrelse, type samt område, så du har mulighed for at gøre din søgning så specifik som muligt.

Blog side:

Når det kommer til blogsider, går det i bund og grund ud på at få så meget relevant viden og information ud til læseren som overhovedet muligt, uden at de nødvendigvis behøver at købe eller benytte sig af din service. Her kunne en konvertering være at de skriver sig til op dit nyhedsbrev, fordi de netop finder dine blogindlæg brugbare.

Et eksempel på en blogside, der gør det utrolig godt er Brian Dean. Et af hans mange blogindlæg formår han at grave dybt ned i hvert emne han skriver om i sine blogindlæg, men stadig gør dem læsevenlige og interessante til trods for det lange indhold.

backlinko blogindlæg

 I billedet ovenfor ser man det første skærmbillede af et af hans blogindlæg, hvor budskabet er klart. Det er en guide til content marketing i 2021 med en kort beskrivelse af hvad der venter dig af læsestof.

Udover det, så på næste skærmbillede kommer der følgende:

backlinko indholdsfortegnelse

Her har læseren mulighed for at springe rundt i de forskellige kapitler i blogindlægget, så læseren har en nemt og overskueligt overblik over de emner der venter en. Læseren har derfor også mulighed for at navigere rundt på de forskellige chapters, og netop læse det de finder mest brugbart.

Hvordan forbedre du dine eksisterende landingssider?

Når man kigger på hvordan man kan forbedre sine eksisterende landingssider, er der flere aspekter man kan tage fat på. Generelt, som der er nævnt tidligere, går det ud på at få dit budskab ud tydeligt på din landingsside og fremhæve det du ønsker skal være målet for din landingsside, omend det er salg af produkter, booking af en aftale eller signups på nyhedsbrev. Hvis du både vil forbedre din landingsside ift. SEO og generelt din landingsside, så kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvor meget indhold er der på siden?
  Her er det en god idé at gå ind og se på hvor meget indhold du har på din egen side og sammenligne det med dine konkurrenter. Har du en bestemt landingsside du vil forbedre kan du som udgangspunkt tage top 3 konkurrenter på de søgeord du ønsker at komme op på, og se på hvor meget indhold de har, så du har et bedre billede af hvor meget indhold du skal have, for at komme i toppen.
 • Er der én H1 titel og indgår søgeordet i titlen?
  H1 titler er generelt en SEO ting, men det er lige så meget en faktor der er vigtig for at Google forstår din side. Har dine landingssider ingen eller flere H1 titler? Oftest bliver H1 titler kaldt for Overskrift 1 i diverse tekstprogrammer, men det er vigtigt du har én H1 titel pr. landingsside. H1 titlen skal ses som titlen på en bog. En bog har også kun én titel, men det er også vigtigt at dit søgeord
 • Er der H2 titler på siden, som indeholder søgeordet?
  Ser man på H2 titler, spiller det også en væsentlig rolle i hvordan Google skal forstå din side. H2 titler kan sammenlignes med kapitler i en bog, dem kan man godt have flere af, alt afhængig af hvor lang bogen er. H2 titler er med til at inddele indholdet mere læsevenligt. Typisk antal H2 titler vil være mellem 2-3 stykker pr. landingsside.
 • Indgår søgeordet i URL’en og er der en fin struktur?
  Udover titler og indhold vi lige har snakket om er vigtigt at have styr på ved forbedring af ens side, så er der også URL’en man skal være opmærksom på. URL’en, som også bliver kaldt for webadressen er det der bliver vist i toppen af ens browser. Her er det vigtigt at webadressen ikke indeholder en masse unødvendige tegn såsom spørgsmålstegn, punktum, komma osv, men at man holder sig til en mere ren webadressen.
  Et eksempel på en ren webadresse kan se således ud:
  url
  Her er budskabet tydeligt og klart. Man vil gerne vise at siden handler om en guide til Google Tag Manager.
  Hvis man derimod ser på hvordan en ikke så venlig URL, kunne den se således ud:
  url fejl

Udover indhold i form af tekst og billeder, så er der en række andre ting som du kan gå ind og optimere på for at forbedre din side ift. SEO og dermed også en bedre landingsside.

 • Metainformationer
  Her har du mulighed for at skille dig ud fra mængden af sider i søgeresultatet. Title tag og meta beskrivelse, som også kaldes for meta informationer er det udsnit du ser i søgeresultatet for den pågældende side du kommer ind på. Et eksempel på et title tag og meta beskrivelse:Her har du mulighed for, kort at komme ud med dit budskab omkring dit produkt, ydelse eller relevant viden i dit blogindlæg. Få tips og trick til hvordan du laver de skarpeste meta informationer til dine landingssider ved at læse alt om title tag og meta beskrivelse.
 • ALT tags på billeder
  ALT tags på billeder, som også kaldes for alternativ tekst på billeder er informationer som Google læser for at vide hvad dine billeder viser i ord. Google er en robot og kan derfor ikke se billeder, men kun læse hvad der er beskrevet i ALT tekst på hver enkelt billede. Her kan du skrive med få ord, hvad dit billede forestiller. Du kan læse mere om ALT tags.
 • Interne links mellem dine landingssider
  Interne links skal ses som at man refererer til en af sine andre sider fra den pågældende side, derfor kommer navnet af interne links. Interne links er med til vise Google hvad ens mange landingssider handler om. Læs mere om intern linkbuilding.

Opsummering

Nu er vi ved vejs ende og du er blevet klædt på til at bygge en landingsside, der slår dine konkurrenter og skaber konverteringer. I korte træk gælder det om at holde sig opdateret på nye trends der florerer på nettet, så du altid er up to date med hvad der sker af ting som kan forbedre dine hjemmeside.

Tak fordi du læste med!

Quoc Phu Le, ASENTO

SEO Specialist

27 jan 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *