Lokal SEO – 5 elementer du kan implementere i dag!

SEO

Lokal SEO – også kaldet lokal søgemaskineoptimering – betyder, at man optimerer sin hjemmeside ud fra lokale SEO faktorer for at sikre, at hjemmesiden bliver fundet på lokale søgeord. Virksomheder, hvor lokale søgeord ofte bliver brugt, er bl.a. Restauranter, Frisørsaloner, Håndværkere, hvor lokalitet har stor betydning for at blive valgt.

Vi giver dig 5 konkrete elementer, du kan optimere på et par timer og tiden er godt givet ud!

indholdsfortegnelse

  De 5 vigtigste lokale SEO elementer

  Vi gennemgår alle 5 elementer, så du selv kan implementere disse i din digitale strategi.

  1. Google My Business
  2. NAP (Name – Adress – Phone number)
  3. On-page
  4. Linkbuilding
  5. CTR

  1. Google My Business

  Google My Business(GMB) gør det muligt at synliggøre din virksomhed på Google og Google Maps. GMB opstod med det formål at gøre det nemt for Google Maps brugere at finde restauranter, frisører, museer og andre virksomheder og attraktioner rundt i landet. Gennem årene har det vokset sig stort, og det har givet Google flere muligheder for at bruge GMB andre steder end Google Maps. Det er her Googles almindelige søgeresultat kommer ind i billedet.

  Google arbejder hele tiden på at vise de bedste resultater, og det har resulteret i, at der også vises lokale resultater, som trækkes direkte fra de GMBs, der er oprettet af virksomheder. Et eksempel på dette kan du se her:

  Det fylder efterhånden mere og mere i Googles søgeresultat, og derfor kan det være altafgørende, at du er til stede på lokale søgeord.

  En af de nyeste tiltag, som Google har været i færd med at udvikle og stadigvæk arbejder på, er bookning af Hotel via Google. Se live eksempel her. Dette er en stor konkurrent til bl.a. Trivago, som lige nu er en af de største søgemaskiner inden for hotel booking branchen – og Trivago får kamp til stregen! Google bruger allerede Google Maps og Google søgeresultat. Det kører desuden både på desktop og deres App.


  Der er sket rigtig meget de sidste par år, og mulighederne er mange. Derfor er det også en stor fordel, at du følger med på denne front.

  Herunder får du en komplet guide til, hvordan du selv kan oprette Google My Business for din virksomhed. Både som interaktiv guide og den hurtige guide til “Internet hajerne.”

  Den hurtige guide

  Gå ind på business.google.com og klik “Start nu”.

  1. Indtast virksomhednavn
  2. Klik “Ja” til at din virksomhed må vises på Google Maps og Google Søgning
  3. Indtast adresse
  4. Vælg, om du betjener kunder i andre områder end din egen lokalitet
  5. Vælg den kategori, der passer på din virksomhed
  6. Indtast telefonnummer (Gerne dit private, da det skal bruge senere) og indtast webadresse og vælg nej tak til website
  7. Vælg, om du vil modtage tip og tricks fra Google
  8. Klik “Afslut”
  9. Nu får du flere muligheder for at bekræfte din virksomhed lokalitet:

  1. Telefon opkald
  2. Fysisk brev
  3. SMS

  10. Vælg den mulighed, du får givet eller den, der virker bedst for dig.

  Når din lokation er bekræftet, så er din Google My Business live. Herefter kan du tilføje billeder af virksomheden, oplyse om åbningstider og meget andet.

  2. NAP oplysninger

  NAP står for Name (navnet på din virksomhed), Address (adresse) og Phone (telefon). Der er vigtigt, at du sørger for at opdatere disse oplysninger på Google My Business og på dit website. Det giver Google endnu en klar indikator for, hvor din virksomhed befinder sig, og hvordan man kan henvende sig. Husk også e-mail adresse!

  Når Google crawler (gennemgår) din hjemmeside og finder dig, bestemmer du lokationen.

  TIP | Undgå at forvirre Google: Sørg for at oplysningerne går igen på alle sider. Dine NAP oplysninger skal være identiske på alle online medier som, My Business, Trustpilot, CVR, Krak, De gule sider og alle andre steder, hvor dine virksomhedsoplysninger står.

  NAP oplysninger står typisk i footeren(nederst på siden) på dit website og på “om os” eller “kontakt os” siden.

  Her er vores NAP oplysninger:

  3. Onpage optimering

  On-page handler om at optimere den landingsside, som du ønsker at Google, eller dine kunder finder på et bestemt søgeord. Der er mange faktorer i on-page optimering.

  Skab en uimodståelig landingsside

  Her er et uddrag af de vigtigste:

  Tilføj din lokalitet og et relevant søgeord til:

  1. Title tag og metabeskrivelse
  2. H1 overskrift
  3. URL
  4. Content
  5. “ALT tags” på billeder. ALT står for “alternativ tekst”. ALT teksten fortæller Google, hvad der er på billedet.

  Google kan ikke læse billeder. Derfor er det vigtigt, at du fortæller søgemaskinen, hvad billederne drejer sig om. Når du arbejder med lokal SEO, er det vigtigt, at du oplyser din lokalitet. I de fleste tilfælde kan du udfylde to felter, når du tilføjer et billede på din landingsside:

  1. ALT tekst
  2. Beskrivelse

  4. Linkbuilding gennem lokale søgeord

  Linkbuilding er den vigtigste alenestående SEO faktor og udgør ca. 40-50 % af optimeringsprocessen. Links betyder autoritet og troværdighed i Googles øjne, og det er derfor vigtigt, at du bruger tid på at få bygget en linkprofil op, som er autoritær og troværdig for, at din side bliver “godkendt” af Google som værende relevant for deres søgeresultat.

  Der er 3 vigtige faktorer for en hjemmeside, der linker til din hjemmeside:

  1. Trustflow – relevans og troværdighed
  2. URL rating(UR/PA) – autoriet for den pågældende URL der linkes fra
  3. Domain rating(DR/DA) – Domænets autoritet

  Det betyder, at du skal have troværdige og relevante links fra andre hjemmesider.

  Hvordan tjekker du disse tre tal? 

  Tallene er taget fra Ahrefs og Majestic. Disse SEO tools er tunge værktøjer, som også koster derefter. Der findes mange andre tools til samme formål: Vi kan anbefale dette tool, som er gratis og baseret på data fra MOZ, som er en af de største inden  for SEO: www.bulkdachecker.com.

  Relevans og troværdighed: Du får det optimale link, når den eksterne hjemmeside også har noget med din virksomhed at gøre.

  Autoritet: En hjemmeside er autoritær i Googles øjne, når den har en høj Domain rating og URL Rating. Det sker ved, at andre hjemmesider med høj autoritet linker til din side, og den side skal også være troværdig i Googles øjne. Du kan sammenligne øget troværdighed med, når dine kunder skriver gode anbefalinger til din virksomhed. Det øger troværdigheden overfor andre, der besøger hjemmesiden. Det samme gælder, når en hjemmeside får links. Det øger troværdigheden overfor Google.

  TIP: Sørg for at få links fra hjemmesider i dit nærområde. Det kan have en betydning for dit websites ranking. Læs mere om Linkbuilding!

  5. CTR optimering

  CTR står for Click Through Rate og betyder: Jo flere der klikker på din hjemmeside i Googles søgeresultater, jo mere troværdig/relevant bliver din hjemmeside for Google ift. til de søgeord, trafikken kommer fra. CTR går ind under brugeradfærd, og dette er den sidste optimering, vi kan lave for at øge synligheden.

  Brugeradfærden er tit en overset SEO faktor, men det er dog én af de vigtigste, når de sidste placeringer skal hentes. Google har stor fokus på, hvordan brugere interagerer med deres søgemaskine, og i sidste ende er det, den afgørende faktor for om din hjemmeside skal ligge i toppen og skal blive i toppen af Googles søgeresultat. Første step er, at vi får så meget trafik ind på siden gennem de søgeord, som vi gerne vil ranger på. Her er det meget vigtigt at få defineret præcist, hvilke USP’er (Unikke salgsargumenter) din virksomhed har ift. konkurrenterne, så din hjemmeside skiller sig ud. Derudover kan du med fordel bruge symboler og stærke ord, som Gratis, Kun i dag, Bedste osv. Alt dette skal indsættes i metainformationer. Se eksemplet nedenfor.

  Forbedr CTR og se trafikken til din hjemmeside stige – Læs mere her!

  Benjamin Speedtsberg

  Head of Search & Partner

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  NYHEDSBREV

  FÅ HANDS-ON TIPS I DIN INDBAKKE

  KONTAKT OS

  SKAL VI TAGE DIN DIGITALE STRATEGI TIL DET NÆSTE NIVEAU?

  Hos ASENTO brænder vi for at skabe resultater for vores kunder. Er du klar til at tage din digitale marketing til det næste niveau? Så er vi klar til at gå det ekstra skridt for at få det til at lykkes.

  Marcus Møberg - ASENTO